سحر العيون
مـرحــبا بك عزيزى الزائر انت الان غير مشترك/غير مفعل دخولك ..

برجاء اضغط على دخول / تسجيل

سحر العيون يرحب بكم
سحر العيون
مـرحــبا بك عزيزى الزائر انت الان غير مشترك/غير مفعل دخولك ..

برجاء اضغط على دخول / تسجيل

سحر العيون يرحب بكم
سحر العيون
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اهلا ومرحبا بك فى منتدى سحر العيون
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الجزء الثانى من كل بلد اكله

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الزلفى
عضو جديد
عضو جديد
الزلفى


ذكر
عدد الرسائل : 20
العمر : 34
الدولة/المدينة : المنصوره
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : الحريم
نقاط : 0
تاريخ التسجيل : 13/10/2008

الجزء الثانى من كل بلد اكله Empty
مُساهمةموضوع: الجزء الثانى من كل بلد اكله   الجزء الثانى من كل بلد اكله Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 29, 2008 5:22 pm

الطماطم الكونكاسية (البيورية )
طماطم - ماء مغلى
الطريقة
اعملى بالسكينة شق فى الطمطماية ( قطع ). اغلى الماء على النار واول مايبقى فى تمام الغليان .ضعى الطماطم المشقوقة فى الماء وعدى 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 وخلالالاص. تروحى شايلة الطماطم من الماء وقشريها يعنى شيلى القشرة الرفيعه وبعدين تقطعيها او تخرطيها او تهرسيها وتستخدميها .
ملحوظة: لما انزل اكلات واقول طماطم بيورية يبقى قصدى هى دى تمام؟؟؟؟
شيرى كونكار
3 أنواع فاصوليا (200 ج بيضاء و200 ج حمراء و200 ج سوداء) - 3 بصلات - طماطم بيورية - ثوم - 200 ج عصاج (ربع كيلو) - 2 فلفلة حار- هوت صوص - زيت
الطريقة
نخرط البصل صغير . نضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيهم البصل و الثوم لحد ما يدبلوا ثم اضع الطماطم البيورية ونص معلقة صلصة حارة (هوت صوص ) واقلب تقليبتين لمدة 5 دقايق ثم اضع اللحمة المفرومة واقلب اقلب مع الملح والفلفل ثم اضع الفاصوليا مع شوية شوية ماء لحد ما كله يستوى ويغرف فى الطبق
ملحوظة /اذا لم تجدى اى نوع من انواع الفاصوليا ممكن تستعيضى عنها بذرة صفراء
فراخ مكسيكانو
نص كيلو صدور فراخ - طماطم بيورية - فلفلة حمراء - فلفلة صفراء - فلفلة خضراء -3 بصلات - فصين ثوم - حزمة كسبرة خضراء - هوت صوص - ملح وفلفل
الطريقة
اتبل الفراخ بالملح والفلفل والهوت صوص ثم اقطعها شرائح بالعرض .اضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيها الفراخ لحد ماتصفر حوالى 10 دقائق حتكون نص سوى وبعدين تشيليها من المقلاية وفى الطاسة مكان الفراخ تزودى بس معلقة زيت ثم نضع البصل المخرط والثوم لحد ما يدبلوا خالص ثم اضع الطماطم البيورية تقليبة واحدة ثم اضع الصلصة تقليبة واحدة ثم اضع الفلفل الملون المخرط صغير واقلب تقليبتين ثم اضع الكسيرة الخضراء( مخرطة بالسكينة) تقليبة واتركهم على النار حوالى 5 دقائق وادخله الفرن شوية حوالى 10 دقائق
ملحوظة / ممكن تتعمل باللحمة البتلو .
الفطير المشلتت
500 جرام دقيق - 200 جرام زبدة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح-30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )-100 جرام فرش كريم
الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة(حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة. نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص . اجيب الزبدة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى ثم ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه
فتة تركى
نص كيلو لحمة مفرومة خشن - بصل - ملح وفلفل -نص معلقة زعتر - نص كيلو طماطم -2 معلقة صلصة طماطم - نص معلقة بهارات - زبادى - نص كيلو بزنجان رومى (مكبب)
الطريقة
نقطع البزنجانة مكعبات ونحمرها فى الزيت. نضع فى مقلاية 3 معالق زيت ونضع البصلة الناعمة وزرة ملح ونشوحها لحد ماتدبل ثم نضع البهارات والزعتر ثم اضع اللحمة واقلب اقلب لحد ماتستوى ثم اضع الملح والفلفل
ثم اضع الطماطم وصلصة الطماطم والبزنجانة على اللحمة ونقلب ونغطيها لحد ماكله يستوى . نضع معلقة زيت فى مقلاية ونحمر فيها الخبز رغيف رغيف لحد ما الخبز كله يحمر وينشف شوية . اضع على الزبادى ملح وفصين ثوم مهروسين و صنوبر مجروش واخلطهم كويس بالمعلقة . نضع فى طبق راقة خليط اللحمة ثم فوقه رغيف خبز محمر ثم راقة خليط اللحمة ثم فوقه رغيف خبز محمر وهكذا طبقات فوق بعض على هيئة تورتة ونضع اخر طبقة خبز ونفرش عليه طبقة من الزبادى ثم نرش رشة صنوبر وبالهنا والشفا
الحواوشى
نص كيلو لحمة مفرومة - ربع كيلو بصل - ملح وفلفل - كمون – قرفة- 2 قرن فلفل حار - شطة - عيش شامى او مكسيكى او رقاق طرى - زيت زيتون
الطريقة
نضع اللحمة فى طبق ونخرط عليها البصل وسط ثم نتبلها بالملح والفلفل والكمون والقرفة والفلفل الحامى والشطة ونخلطهم كلهم مع بعض ثم نأخذ قطعه صغيرة ونفردها كويس قوى داخل الرغيف ونبطط نبطط بأيدنا ونضغط على الرغيف من بره بأيدنا . اذا كنتى حتستعملى رقاق طرى او خبز مكسيكى ممكن تتركيه مفرود زى ماهو او تثنية نصين . ضعى ايدك فى زيت زيتون وادهنى الرغبف كويس من برة .ضعى يادوب مسحة صغيرة زيت زيتون فى المقلاية وضعى رغيف الحواوشى واقلبية على الناحيتين علشان اللحمة تستوى والرغيف يحمر ويقرمش من بره وبالهنا والشفا
ملحوظة : فيه ناس اتصلوا بالشيف واشتكوا انهم عملوا الحواوشى بس اللحمة مستوتش وهو لفت نظرهم لضرورة وضع اللحمة داخل الخبز طبقة خفيفة فقط
حمبرى مشوى بالخلطة
جمبرى بقشره - طماطم مبشورة - بصل مبشور - فلفل رومى مبشور - ثوم مهروس - ملح - فلفل - ريحان - زيت - كمون - خل - زعتر - عصير ليمونة - كسبرة
الطريقة
نقلب كل المقادير مع بعض ثم اضع الجمبرى فى الخلطة واقلبه كويس فى الخلطة فى مقلاية على النار اضع زيت لحد ما يقدح ثم اضع فية الجمبرى ونقلبة على الجهتين لحد مايستوى يادوب مش حياخد دقايق
طاجن بحريات مشكل
بطاطس - كابوريا - جمبرى - جندوفلى - سبيط - بصلة مبشورة - طماطم -- فلفل رومى اخضر واحمر - فلفلة حامية - سمك هامور او قاروس او بورى - نص كيلو حليب
الطريقة
نفتح السمكة من ضهرها ونضعها فى صينية ونضع عليها انصاص فصوص ثوم . نقطع البطاطس شرائح ونرصصها على السمكة ثم نضع الكابوريا و الجمبرى والجندوفلى والسبيط والبصل و الفلفل الرومى الاخضر والاحمر والفلفل الحامى ورشة ملح وفلفل وكمون وكسبرة وكوب زيت ثم فى الاخر نضع الحليب وندخلها الفرن
كمونية السمك
سمكة بورى - ملح- فلفل - كمون - ثوم - ليمون - زيت - ماء
نضع فى الخلاط راس ثوم كاملة وكمون كتيييييير وماء وزيت ونضربهم كويس قوى مع بعض . نفتح السمكة من الجنب وننظفها ونضعها فى الصينية ونضع الحشو عليها ونعصر عليها ليمونتين ونضع قشر الليمون مع السمكة فى الصينية مع رشة ملح وندخلها الفرن وبالهناوالشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الجزء الثانى من كل بلد اكله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سحر العيون :: منتدى الاسرة :: قسم المطبــخ-
انتقل الى: