سحر العيون
مـرحــبا بك عزيزى الزائر انت الان غير مشترك/غير مفعل دخولك ..

برجاء اضغط على دخول / تسجيل

سحر العيون يرحب بكم
سحر العيون
مـرحــبا بك عزيزى الزائر انت الان غير مشترك/غير مفعل دخولك ..

برجاء اضغط على دخول / تسجيل

سحر العيون يرحب بكم
سحر العيون
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اهلا ومرحبا بك فى منتدى سحر العيون
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الجزء الثالث من كل بلد اكله

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الزلفى
عضو جديد
عضو جديد
الزلفى


ذكر
عدد الرسائل : 20
العمر : 34
الدولة/المدينة : المنصوره
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : الحريم
نقاط : 0
تاريخ التسجيل : 13/10/2008

الجزء الثالث من كل بلد اكله Empty
مُساهمةموضوع: الجزء الثالث من كل بلد اكله   الجزء الثالث من كل بلد اكله Icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 29, 2008 5:31 pm

كفتة ارز بالدقة
كيلولحمة جملى – 1/3 كيلو ارز – بصل – ثوم – ملح – فلفل- بهارات - بطاطس – كمون – صلصة طماطم
الطريقة
نضع الارز والبصلة والخضرة والملح والفلفل على اللحمة ونفرمها ناعم او نفرمها عند الجزار ونصبعها صوابع رفيعه ونحمرها فى الزيت او على البخار. نقطع البطاطس مكعبات ونقليها نص قلية . نضع فى المقلاية حوالى معلقتين زيت ثم نضع البصلة المخرطة وثوم مهروس لحد مايصفروا ثم نضع الصلصة وشوية ماء يادوب دقيقتين ثم نضع البطاطس وملح وفلفل وكمون ونقلب نقلب ثم نضع الكفتة وشوية ماء ونتركهم لمدة عشر دقائق ثم نضعهم فى صينية بايركس وعلى الوش رشة بقدونس وندخلها الفرن لحد ما وشها يحمر وبالهنا والشفا
سبانخ بالبشاميل
¼ كيلو لحمة مفرومة – بصلة مبشورة ناعم – ثوم مجروش – كيس سبانخ او كيلو سبانخ متقطع ومسلوق – بشاميل
الطريقة
نضع اللحمة فى المقلاية وعليها البصلة ومعلقة الثوم وشوية كسبرة خضراء مقطعه ونشوحهم كويس ثم نضع ملح وفلفل وكمون ونقلب كله كويس حوالى 5 دقايق ثم نضعها فى طبق بايركس ونضع عليها البشاميل وبيضة مربوبة على البشاميل او جبنة مبشورة وبالهنا والشفا
كفتة الخشخاش
½ كيلو لحمة مفرومة – شبت – بقدونس – ملح – فلفل- كمون – ذبدة – لوز مجروش – كسبرة خضراء
الطريقة
نضع على اللحمة الملح والفلفل وكمون والبصل ( التفل فقط بدون ماء البصل) وشوية لوز مجروش وشبت وبقدونس وكسبرة خضراء كله متقطع ناعم ونخلطهم مع بعض كويس. ندهن صينية بالذبدة ونعمل الكفتة اصابع ونرصصها فى الصينية ونرش على الوش رشة لوز مجروش وندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر وبالهنا والش
فراخ بالكسبرة الخضراء
فرخة – 5 معالق كبيرة سماق – ¾ كوب ذيت ذيتون – ¼ كوب عصير ليمون- ½ كوب جزر – كوب كسبرة خضراء مفرومة – ملح – فلفل- 2 رغيف خبز شامى (لبنانى )
الطريقة
نضع فى طبق غويط كل المقادير مع بعض (ماعدا الفراخ)ونخلطهم كويس. نقطع الفراخ اربع اجزاء او اكثر حسب الرغبة . نضع فى صينية رغيف شامى مفرود زى ماهو ثم نرصص عليه الفراخ ثم نضع عليها الخلطة اللى عملناها ونفردها كويس على الفراخ ثم نضع الرغيف الشامى التانى حنغطى بيه الصينية وندخلها الفرن لحد ما الغراخ تستوى وتحمر وبالهنا والشفا
شوربة خضار بالكريمة
200 ج جزر – 200 ج كوسة – معلقة ذبدة – معلقة دقيق – ½ كوب كريمة لبانى- بصلة – ملح – فلفل
الطريقة
نضع شوية ذيت فى حلة مع قطعة ذبدة كبيرة وبصله مخرطة ونقلبها لحد ماتصفر ثم نضع معلقة دقيق ونضع الخضار ونقلب تقليبة ثم اضع اى نوع شوربة عندى ولو معندكيش حطى ماجى لحد ما كله يغلى (بس متغطيهاش علشان لونها ميغيرش) ونتركها على النار حوالى ربع ساعه ثم نضعها فى الخلاط ونضربها ثم نضع عليها الكريمة ونقلبها بالمعلقة وبعدين نغرفها وبالهنا والشفا
ارز باللحمة والخضار
2 جزرة مقطعه صغير – كوب بسلة – ¼ كيلو لحمة مقطعه مكعبات صغيرة- فلفلة رومى خضراء وفلفلة حمراء وفلفلة صفراء – ½ كيلو ارز بسمتى- ورق لاورو – ملح – فلفل – بهارات – حبهان – 3 معالق كركم - 2 بصلة متوسطة – 2 معلقة كريمة
الطريقة
نضع زيت فى حلة ثم نضع البصل ونشوحة ثم نضع اللحمة ونقلب كويس ثم نضع اللورو والكركم والبهارات والجزر والفلفل الرومى و البسلة لحد ما تستوى اللحمة ثم نضع الارز ونسويه عادى وبالهنا والشفا
ورقة الفراخ
½ كيلو وراك منزوعه العظم – ½ كيلو بطاطس – ½ كيلو طماطم- 2 جزرة – 2 بصلة – 3 فلفلة رومى – 2 قرن فلفل حامى – ورق فويل - ملح – فلفل – 4 فص ثوم – كرفس – زيت زيتون – كسبرة خضراء
الطريقة
اتبل الفراخ بالملح والفلفل واشوحها فى مقلاية فيها زيت لحد ما تصفر وتستوى نص سوى. اقطع البصل والفلفل والطماطم والبطاطس والثوم شرائح واقطع قرون الفلفل الحامى نصين واقطع الكرفس والكسبرة الخضراء قطع صغيرة . بعد ما تتشوح الفراخ اشيلها واضع مكانها فى المقلاية كل الخضار اللى انا قطعته فى الزيت واشوحه واقلبه حوالى لفتين تلاتة ثم اضع شوية ماء تاخد غلوة ثم اطفى النار . ادهن صينية بالزيت كويس ثم اضع 4 ورقات من الورق الفويل وادهنهم كويس بالزيت وكزلك اطراف الفويل .اضع نصف مقدار الخضروات فى الصينية ثم اضع الفراخ ثم اضع نص المقدار التانى واقفل الفويل كويس واضغط عليه بأيدى وادخله الفرن على الرف اللى فوق لمدة نص ساعة ثم ننزله الرف اللى تحت لمدة نص ساعه تانية ولما يطلع من الفرن اقلبه وهو زى ماهو
بالورق فى الطبق وبعدين اعمل فتحتين فى وش الورق وافتحهم وبالهنا والشفا
شعيرية بالكبدة
½ كيلو شعيرية – 200 ج كبدة – 4 معالق زيت – 200 ج لوز- ملح – فلفل
الطريقة
نضع زيت كتير فى حله على النار ثم نضع الشعيرية لحد ماتحمر ثم نصفيها من الزيت الزايد ثم نضعها فى حلة وعليها ماء لحد ما تستوى وتبقى مفلفلة. نتبل الكبدة بملح وفلفل ثم اشوحها فى الزيت لحد ماتحمر خالص ثم اقطعها بالسكينة شرائح متوسطة . اسلق اللوز واحمره . اضع فى مقلاية شوية زيت واحمر فيها بصلة مفرومة ثم اضع اللوز وشرائح الكبدة وشوية كسبرة خضراء مقطعين صغير واقلب اقلب لحد ما يتجانسوا مع بعض كويس. اغرف الشعيرية فى طبق التقديم واضع عليها خليط الكبدة اللى بالكسبرة وبالهنا والشفا
كول سلو
نص كرنبة – 300 ج جزر – 2 معلقة كبيرة سكر – 2 معلقة كبيرة خل – مايونيز- بصله – ملح – فلفل
الطريقة
نخرط الكرنب تقطيع رفيع ونقطع البصلة تقطيع رفيع ونبشر الجزر بشر رفيع. نرش رشة ملح خفيفة على البصل المقطع وادعكه بايدى علشان الماء يخرج منه وطعمه ميبنش واضع البصل على الكرنب . اضع الخل على المايونيز واضعه على الخليط اللى عندى ثم اضع السكر والجزر المبشور واخلط السلطة كلها ببعض
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الجزء الثالث من كل بلد اكله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سحر العيون :: منتدى الاسرة :: قسم المطبــخ-
انتقل الى: