كنافة بلورية
½ كيلو كنافة – 150 ج سمنة – 250 ج فستق – 150 ج شيرة (قطر – عسل) تقيل
الطريقة
نضع السمن السايح على الكنافة المفرومة (او المقطعه) ثم افرد طبقة كنافة خفيفة جدا جدا فى الصينية واكبسها كويس قوى. اضع يا دوب معلقة شيرة على الفستق واخلطه كويس علشان يتماسك ثم اضع الفستق فى الصينية على الكنافة واضغط علية بطبق كويس قوى قوى علشان يتكبس كويس واضع عليها شوية شيرة بسيطة ثم اضع طبقة تانية خفيفة جدا جدا من الكنافة واكبسها كويس. ادخل الصينية الفرن حوالى نص ساعه على درجة 190 درجة وبعد ماتطلع من الفرن نسقيها بطبقة خفيفة من الشيرة واقلبها واقطعها قطع صغيرة مستطيلة
كنافة برمه بالقشطة
كنافة طرح (او خصل) – قشطة – فستق مجروش – شيرة
الطريقة
نفرد امامنا خصلة الكنافة واضع القشطة فى الكيس والقمع وانزل القشطة فى منتصف خصلة الكنافة ونلف الكنافة بأيدنا كويس وجامد ونضعها فى الصينية ونضع على الوش سمنة كتير قوى يعنى ممكن حوالى نص كيلو (متخافيش ما احنا حنصفيها بعد ما تستوى) وندخلها الفرن لحد لونها ما يحمر ونصفيها من السمنة اللى فى الصينية ونسقيها بالشيرة وتقدم وممكن تعملى على طرفها قشطة وتحطى عليها فستق مجروش وبالهنا والشفا
ملحوظة
ممكن تتحشى بالمهلبية
كياو حليب – 200 ج سكر – 100 ج نشا – باكو فانيليا
كنافة تركى
كنافة محمرة – قشطة – عسل نحل (ابيض) – كاجو وبندق ولوز
الطريقة
زى ماشرحتلكم قبل كدة حنعمل ديسك كنافة وبعدين نكسره ونفرمه ناعم ثم. نضع عليه حوالى 3 معالق كبيرة عسل ابيض ونقلبهم علشان الكنافة تمسك فى بعض نجهز الفورمة او الصينية ونضع فى القاع المكسرات(ونكون محمصينها ). تفرش المكسرات فى قاع الصينية ونحاول منخليش فراغات بين المكسرات ثم نضع عليها الكنافة ونفردها كويس بأيدنا ونكبسها ونضغط عليها كويس قوى ثم نضع على الوش دبسك القشطة ونبطط بأيدنا كويس عليه ثم ندخله الفريزر علشان يجمد ولما نخرجها للتقديم نقلبها على الطبق ونسكب عليها عسل ابيض . حتكون شكلها النهائى الكريمة تحت وفوقها الكنافة وفوقها المكسرات وبالهنا والشفا
قطايف مشكلة
(بالمكسرات و القشطة والبلح)- قطايف متوسطة – بلح أسود – قشطة – فستق مجروش – ذيت للقلى
شيرة تقيلة
الطريقة
نعمل القطايف زى القرطاس ثم نقليها فى الزيت وبعدين نحشيها بالقشطة ونضع على الوش الفستق الناعم
او نفرم البلح ونضع عليه لوز مجروش او فستق ونحشى بيه القطايف ونقفلها كويس زى السمبوسه ونحمرها فى الزيت ثم نضع عليها الشيرة وبالهنا والشفا
بيتسا بالشيكولاتة والموز
عجينة بيتسا – 100 ج موز – 50 ج شيكولاتة – 100 ج جبنة موزاريلا
الطريقة
افرش الرخامة دقيق وابدء فى فرد العجينة افرد العجينة دائرة واخرمها كويس بالشوكة وارصص عليها شرائح الموز ثم نرش رشة شيكولاتة دارك مبشورة ثم رشة شيكولاتة بيضاء مبشورة ثم رشة جبنة موزاريلا وندخلها الفرن
التراميسو
2 اسبونج ليدى فينجر – 400 ج فريش كريم مضروبة - 6 أصفر بيض - 300 ج مسكر بونى تشير – معلقة قهوة دارك – 25 ج جيلاتين ( معلقة ونص كبيرة ) - سيرب قهوة – كاكاو بودر – شيكولاتة دارك سايحه – شيكولاتة ميلك سايحه - كوب الاربع سكر – 150 ج سكر كراميل – 50 ج مسكربونى فلفر
الطريقة
نضع السكر على النار لحد مايبقى كراميل بيضاء. نزوب الجيلاتين فى شوية ماء دافىء. نزوب النسكافيه فى شوية ماء وازوبهم. نضع فى الخلاط صفار البيض ثم ننزل عليه بالكراميل ونلفها لفة لمدة ثوانى ثم نضع عليهم الجيلاتين المزابة ثم اضع الجبنة المسكربونى فى طبق وعليها ال50 ج مسكربونى فلفر ثم انزل بالخليط اللى فى الخلاط عليهم ولما يبرد شوية انزل بالكريمة المضروبة واقلب ثم انزل بالنسكافيه الزايبة . اضع الكيك فى القالب ثم ادهنها بالفرشاه بالسيرب بالقهوة ثم اضع نص الخليط فى القالب على الديسك واسقى الديسك التانى كويس بالفرشاه بالسيرب بالقهوة واضعه ثم اضع باقى الخليط ثم ادخله الثلاجة لمدة ساعه واطلعها من القالب وارش على الوش كاكاو وازوق الجناب بشيكولاتة سايحه . افرد ورقة بلاستيك طويلة واعمل عليها خطوط بالشيكولاتة
شيكولاتة ترايفل كيك
3 ديسك اسبونج بالشيكولاتة – سيرب خفيف – 3 صفار بيض – 2 بيضة كاملة- 500 ج فريش كريم مضروبة – 150 ج سكر كراميل بيضاء – 25 ج جيلاتين- 300 ج شيكولاتة دارك سايحه
الطريقة
نزوب الجيلاتين فى شوية ماء. نسيح الشيكولاتة على حمام مائى . اضع فى الخلاط الصفار و البيض الكامل ونضربهم ثم ننزل عليهم بالكراميل كويس ثم ننزل بالجيلاتين السايحه ونقلب ثم ننزل بالشيكولاتة السايحه . نضع فى القالب ديسك اسبونج ثم نضع جزء من الخليط ثم ديسك ثم جزء من الخليط ثم ديسك ثم باقى الكمية وندخله الثلاجة لحد ما يجمد وتكملى زى الصور نلزق صوابع الميرانج على الاجناب ونزوق بالكريمة
شيكولاتة بروفيترول
بتى شو / 1/4 كوب ماء – 100 ج زيت – 200 ج دقيق – 3 بيض – فانيليا
شوبست كريم / 1/4 ك فريش كريم – 100 ج باسترى كريم
صوص شيكولاتة / 1/2 ك حليب – 100 ج سكر – 50 ج جولكوز – 50 ج كاكاو – 150 ج شيكولاتة دارك – 50ج ذبدة
الطريقة
نضع الماء والزيت والملح على النار لحد مايغلوا ثم نضع الدقيق مرة واحدة ونقلبه لحد ما العجينة تسيب الحلة ثم نضع العجينة فى الخلاط ونشغله لحد العجينة ما تبرد ثم نضع البيض بيضة بيضة ثم الفانيليا اخر حاجة . نضع العجينة فى الكيس والقمع ونعملها وردات فى الصينية المدهونة ذبدة ومرشوشة دقيق وادخله الفرن لمدة 25 دقيقة على 160 درجة ولما يستوى ويطلع اضع الكريم فى الكيس واخرم الشو بالقمع واحشيه بالكريمة ثم ارصصه فى الطبق وانزل عليه بصوص الشيكولاتة ثم بوردات من الكريكم شانتى ثم بوحدات من الفراولة ثم رشه من الشيكولاتة المبشورة
كراميل تشوكليت فينجر
1/4 ك سكر – 1/2 ك فريش كريم – كيلو شيكولاتة دارك
الطريقة
نضع السكر على النار لحد ما يتكرمل ويبقى لونه ذهبى (بس مش فاتح) ثم نضع عليه الكريمه الفريش بس خلى بالك لانه حيفور جامد وقلبى ثن ضعى الشيكولاتة وقلبى لحد الشيكولاتة ما تسيح خالص واضعها فى طبق غويط واسيبها فى المطبخ لحد ماتبرد حوالى من نص ساعه لساعه الاربع حتلاقيها مسكت شوية ضعيها فى الكيس والقمع السادة واعملى صوابع قى صينية عليها ورقة زبدة وادخلها الثلاجة لمدة نص ساعه ولما يطلع اساوى طروفه بالسكينة (زى الصور ) ثم اضع واحدة واحدة فى الشيكولاتة السايحه واستنى لما تتصفى من الشيكولاتة الزيادة وارصصها فى طبق واضع شوية شيكولاتة سايحه فى قرطاس صغير تعمليه من ورق الزبدة (كورنيه) وتنزلى بصورة عشوائية على صوابع الشيكولاتة تعملى خطوط بالعرض وتقدم